AIK lottades i veckan, i egenskap av regerande svenska mästare i P17 Allsvenskan, in i UEFA Youth League för P19-lag. Där väntar mästarna från Luxemburg i ett dubbelmöte.

UEFA Youth League spelas för P19-lag och är uppdelad i två delar. En Champions League Path, som är en exakt kopia av seniorernas Champions League, och en Domestic Champions Path där ländernas regerande ungdomsmästare deltar. I år representerar AIK Sverige i egenskap av regerande mästare i P17 Allsvenskan 2021.

För AIK väntar nu ett dubbelmöte med Racing FC Union från Luxemburg. AIK börjar hemma den 14 september och spelar borta den 5 oktober.

Vinner AIK dubbelmötet mot Racing FC Union så väntar vinnaren mellan Young Boys, Schweiz, och Domzale, Slovenien i nästa omgång. De matcherna spelas 26 oktober och 2 november, AIK börjar i så fall borta.

När UEFA Youth League når slutspel så slåss de båda grenarna av turneringen ihop i ett gemensamt slutspel.

Fakta UEFA Youth League:
64 lag deltar i turneringen. 32 lag i Champions League Path dit P19-lagen kvalificerar sig tack vare att klubben A-lag kvalificerar sig till Champions League, och 32 lag i Domestic Champions Path, dit man i Sverige kvalificerar sig genom att vinna den inhemska P17-serien föregående säsong.

I Champions League Path spelar lagen normalt parallellt med den ordinarie Champions League medan lagen i Domestic Champions Path spelar som en cup där lagen möts i dubbelmöten.

I slutspelet slås Champions League Path ihop med Domestic Champions Path i samband med 16-delsfinalerna.