I helgen avgjordes P17 Allsvenskan och P19 Allsvenskan. Svenska Mästare i P17 blev AIK efter finalseger mot Helsingborgs IF. IFK Göteborg drog längsta strået i P19 och blev mästare efter 2-1 på Hammarby IF, efter förlängning.

AIK besegrade Helsingborgs IF på bortaplan inför ögonen på 1436 åskådare på Olympiafältet. AIK tog tidigt ledningen i matchen, men HIF kvitterade lika snabbt. Efter det ryckte AIK ifrån till en tvåmålsledning, innan Helsingborg åter närmade sig.

I den andra halvleken gjorde Amar Abdirahman Ahmed två mål för AIK och segersiffrorna skrevs till 5-2.– Det känns jättekul, vi har jobbat hårt hela säsongen för det här och jag tycker att vi gör en bra laginsats under hela matchen idag, säger Amar Abdirahman Ahmed, som naturligtvis också var glad över att ha fått bidra med två fullträffar:

– Ja, jag har haft en målsvacka innan, så det var skönt att få göra mål i finalen.

211218 Göteborgs spelare jublar efter segern i finalen i P19-Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Hammarby den 18 december 2021 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / DS0232

I P19 blev det förlängning i finalen mellan IFK Göteborg och Hammarby efter att ordinarie matchtid slutat 1-1. Det var en final så jämn att man undrade om det skulle gå att skilja lagen åt överhuvudtaget. Men i förlängningen klev Alfons Nygaard fram och skickade guldet i P19 Allsvenskan till sitt IFK Göteborg.
– Det känns fantastiskt skönt. Jag tycker att vi förtjänar det här, säger han till Unicoach.se efter segern mot Hammarby.

Sedan tidigare står det klart att GIF Sundsvall är mästare i Nationella P16-serien och att Halmstads BK vann U21-serien.

Läs mer om matcherna på Unicoach.se