Månader av uppbyggnad, planering, träning, försäsongsmatcher och cupspel närmar sig sitt slut. På lördag sparkar Allsvenskan igång inför ögonen på drygt 30 000 åskådare på Ullevi i Göteborg. På planen spelar Sveriges två mest framgångsrika lag genom tiderna sett utifrån maratontabellen och prestigen är hög.
– Det här är ett extra intressant möte mot en av våra största konkurrenter, säger Malmös VD Niclas Carlnén.

IFK Göteborg mot Malmö FF. Näst mesta mästarna mot mesta mästarna och historiskt sett två lag som alltid slagits om guldet. En allsvensk debut kan inte bli mer laddad än så. Gästande Malmö kommer till Göteborg och Ullevi med nära fem tusen åskådare.
– Det är en fantastisk match att få spela. En större arena möjliggör för fler att komma, menar Niclas Carlnén.

Hemmalaget IFK Göteborg har många förhoppningar att matchen ska sätta ribban för hela säsongen vad gäller de egna besökarantalen men också att mötet ska haussa hela den allsvenska säsongen.
– Det är fantastiskt roligt att vi kan lägga premiären på Nya Ullevi och också få den mer eller mindre slutsåld. Det är också kul att C More gör en satsning och sänder på fyran. Det är en bra start på Allsvenskan och vi hoppas ta intresset med oss in i säsongen. Vi hoppas också att hela Allsvenskan får ett uppsving, säger Mats Gren, Sportchef och Tf Klubbdirektör i IFK Göteborg.

Allsvenskan sparkar igång klockan 13:00 på lördag. Första spelplats är Ullevi i Göteborg och lagen som möts är IFK Göteborg och Malmö FF.

Alla matcher i den inledande omgången:
Lördag 1 april:
IFK Göteborg – Malmö FF
Halmstads BK – Östersund

Söndag 2 april:
AIK – BK Häcken
GIF Sundsvall – Athletic Eskilstuna
IFK Norrköping – Hammarby IF
Måndag 3 april:
Kalmar FF – IF Elfsborg
Djurgårdens IF – IK Sirius FK
Örebro SK – Jönköpings Södra IF