Sverige, med fyra spelare från Allsvenskan i startelvan, spelade 2-2 mot Colombia  i OS-premiären. Örebros Astrit Ajdarevic gjorde ett av målen.
–  Ska jag vara ärlig så är jag besviken att vi inte vann matchen. Samtidigt har vi haft kort tid att förbereda oss på så en poäng är inte ett dåligt resultat, säger Ajdarevic till SvFF:s hemsida.

Sverige hamnade i tidigt underläge i matchen sedan Colombias Teofilo Gutierrez gjort mål på ett friläge. Men Håkan Ericsons mannar gav inte upp i hettan i Manaus. Mikael Ishak, Tipselitfostrad i Assyriska, stänkte in 1-1 med en högerkanon och i den andra halvleken gjorde Örebros Astrit Ajdarevic 2-1 till Sverige.

Sverige hade sedan bud på 3-1 men i stället kvitterade Colombia på straff. Håkan Ericsons mannar får ändå en fullt godkänd start på OS-äventyret, även om spelarna i stundens hetta ville vinna.
– Ska jag vara ärlig är jag besviken att vi inte vann matchen, säger Ajdarevic, som ändå är nöjd med prestationen.

Övriga allsvenska spelare i startelvan var Elfsborgsduon Joakim Nilsson och Adam Lundqvist samt Malmös Pa Konate. Östersunds Ken Sema hoppade in i matchen i den andra halvleken.