Allsvenskans tv-rättsinnehavare Warner Bros Discovery vinner i år Kristallen för bästa sportproduktionen i tv.
– Vi är väldigt glada och stolta över att vinna Kristallen. Det är ett bevis på att det hårda jobb som alla hos oss lägger ned; framför kameran, bakom kameran, på vår redaktion och inte minst i alla sändningsbussar ute runt om i landet, uppskattas av tittarna, säger Pär Andersson, Fotbollschef på Warner Bros Discovery.

Kristallen är ett pris instiftat för att stimulera till produktion av tv-program med hög innehållsmässig, konstnärlig och teknisk kvalitet. Under måndagskvällen blev det klart att discovery+ tog hem priset för bästa sportproduktion under föregående år.

– Det är också ett bevis på att Allsvenskan är en fantastisk liga och rättighet att jobba med så jag vill skicka ett stort tack till alla klubbar, spelare, ledare och supportrar som är med och gör våra sändningar så jäkla bra, menar Pär Andersson.

– Vi har ett mycket bra samarbete med discovery+ kring hur upplevelsen av Allsvenskan och Superettan ska bäras ut och resultatet har blivit att sändningarna verkligen höjer upplevelsen av våra ligor. Stort grattis till ett välförtjänt pris discovery+ och grattis även till oss!, säger Calle Stjerna, Marknads- och varumärkeschef på Svensk Elitfotboll.

Bland övriga nominerade fanns Fotbolls-VM för herrar (C More/TV4), Viaplay Vinter (Viaplay), Skidskytte-VM (SVT) och Fotbolls-VM för herrar (SVT).