Magasinet Offside delar varje år ut priset Allsvenskans Stora Hjärta. 2016 går priset till Jonny Lundin, supporter till Djurgården, som i höstas passerade 600 raka matcher på plats när Djurgården spelar.
– Djurgårdens supportrar har ju ”alltid, oavsett” lite som en slogan. Jonny är kanske inte den som står med tifon eller skriker under matcherna, men han dyker alltid upp, förklarar Offsides chefredaktör Johan Orrenius. Genom att ge priset till honom vill vi visa grunden och lyfta fram att människor inte kommer per automatik. Ta inte dem är givna, de är grunden.

Allsvenskans Stora Hjärta delades ut för första gången 2013 och går till någon eller några som för Allsvenskan till en varmare plats, på eller utanför planen. I år går priset till en supporter som trofast och enträget följt sitt lag genom seriesystem, ut i Europa, till SM-guld och degradering. Djurgårdssupportern Jonny Lundin har sett över 600 tävlingsmatcher i följd och ytterligare fler innan sviten inleddes.
– Vi försöker hela tiden leta efter goda initiativ som görs på och utanför planen kopplat till Allsvenskan, säger Johan Orrenius.

– Den här gången ville vi påminna om essensen i supporterskapet. Man kan egentligen inte begära att supportrar ska ta en massa egna initiativ vid sidan av plan. Det finns något i Jonnys extrema malande, att bara dyka upp. Oavsett om det var i Luleå under hundåren eller på ett fullsatt derby. Det är lätt att missa dem som bara går.

Offsides motivering: ”Ibland skiner solen, lika ofta regnar det och emellanåt öser det ner. För Jonny Lundin har det inte spelat någon roll. År efter år, match efter match, har han följt sitt lag var det än har spelat – oavsett om det har handlat om en guldmatch i Stockholm eller ett ångestmöte med Västra Frölunda på Ruddalen. Han tycker själv inte att han gjort något särskilt (”Jag går ju bara på matcherna”), men med sitt envetna resande och biljettköpande påminner han oss om essensen av supporterskapet. Uttrycket ”för lång och trogen tjänst” har sällan passat bättre”

Fakta Allsvenskans stora hjärta:
Delas ut av Fotbollsmagasinet Offside. Priset startades 2013 och är en del av Allsvenskans Stora Pris.

Vinnare av Allsvenskans stora hjärta:
2013 Mohammed Ali Khan
2014 BP-supportern Anders Ungh
2015 De Allsvenska supportrar som bistått flyktingar under säsongen
2016 DIF-supportern Jonny Lundin