IFK Göteborgs John Alvbåge satsar på en favorit i repris när han som en av få idrottsmän för andra gången får ta hand om Svenska Spels Instagramkonto, den så kallade Svenska Speltelefonen.
– Det kommer bli en inblick i mitt liv som fotbollsmålvakt och kanske lite annat, skriver John Alvbåge på Instagram inför övertagandet.

Den senaste gången John Alvbåge rattade Svenska Speltelefonen var i september. Då roade målvakten mängder av idrottsintresserade genom att göra egeninspelade shower i kombination med en inblick i IFK Göteborgs kulisser.

I slutet av Svenska Spelveckan så besökte Alvbåge fotbollslaget Grunden BoIS vilket sedermera blev grunden till en dokumentärfilm om laget. ”Vinner man så vinner man och förlorar man så förlorar man”.
– Följer du inte redan Svenska Spelkontot så gå in och gör det nu, skriver Alvbåge.

Svenska Speltelefonen hittar du på Instagram och @svenskaspel

Fotboll, Allsvenskan, IFK Göteborg - Häcken

Fakta Svenska Speltelefonen:
Svenska Speltelefonen vandrar varje vecka mellan olika idrottsprofiler som får i uppdrag att på Instagram (@svenskaspel) dela med sig av sin vardag. Det kan vara allt från selfies till filmklipp från dagens träning eller aktivitet. Svenska Spel beskriver själva konceptet som ”ett ärligt och autentiskt
 sätt att låta svenska folket få en inblick i livet hos några av våra största idrottsprofiler och intressanta personligheter.”