Anders Christiansen är Månadens spelare i Allsvenskan i oktober. Anders kröner därmed en månad som gav Malmö FF:s sitt 20:e SM-guld genom att också få en individuell utmärkelse.
– Vi har presterat bra som lag. Då är det enklare att vara bra själv, kommenterar Anders utmärkelsen till allsvenskan.se.

Malmö FF säkrade SM-guldet i omgång 28 när IFK Norrköping besegrades på bortaplan. Anders hade själv en stor del i matchen då han säkrade guldet genom sitt mål som betydde 3-1 och som blev spiken i kistan för Norrköping.

– Norrköping var höjdpunkten på en fin månad. Det var bra att få hem guldet, och på det sättet vi gjorde det, säger Anders.

Malmös danske mittfältare säger att han är väldigt glad för priset. Inte minst på grund av att samtliga allsvenska lags lagkaptener är inblandade i juryarbetet.

– Jag har känt mig i bra form och det har varit kul att spela fotboll och det betyder mycket när ens kollegor tycker att man gör ett bra jobb.

Utöver äran så får Anders Christiansen också 10 000 kronor från Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i Malmö FF.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptenerStefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Jon Persson (C More), Anna Brolin (TV4 / C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores första sändning av Fotbollssöndag eller Fotbollsmåndag varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Alla vinnare 2017: 
April: Kingsley Sarfo, IK Sirius
Maj: Niclas Eliasson, IFK Norrköping
Juli: Simon Lundevall, IF Elfsborg
Augusti: Ahmed Yasin, BK Häcken
September: Kim Källström, Djurgården
Oktober: Anders Christiansen, Malmö FF