Som en del i Anders Christiansens utmärkelse till Månadens spelare så får han också 10 000 kronor att skänka till valfritt samhällsengagemang i klubben. Pengar som går till Skånecupen.
Jag vill att de 10 000 kronorna skall gå till Skånecupen då turneringen under jullovet sätter många unga i spel och bidrar till en aktiv och meningsfull fritid, säger Christiansen till Svensk Elitfotboll.

Skånecupen är en 50-årig tradition som under jullovet samlar spelare och lag från hela Skåne och som också fungerar som en mötesplats, från morgon till kväll, för skollediga ungdomar i Malmö med omnejd, och som ger dem en meningsfull tillvaro över julen.

Malmö FF låter hälsa att i år har Skånecupen dessutom blivit ännu mer inkluderande med fler klasser för flickor, precis som förra året en klass för ensamkommande och i år, för första gången, en klass för funktionsnedsatta.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptenerStefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Jon Persson (C More), Anna Brolin (TV4 / C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores första sändning av Fotbollssöndag eller Fotbollsmåndag varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Alla vinnare 2017: 
April: Kingsley Sarfo, IK Sirius
Maj: Niclas Eliasson, IFK Norrköping
Juli: Simon Lundevall, IF Elfsborg
Augusti: Ahmed Yasin, BK Häcken
September: Kim Källström, Djurgården
Oktober: Anders Christiansen, Malmö FF