Efter drygt 1.5 års frånvaro av träffar på grund av pandemin så var det åter dags för en partnerträff för Svensk Elitfotboll när Allsvenskans och Superettans officiella samarbetspartners träffades i Malmö för att tillsammans uppleva mötet i UEFA Champions League mellan Malmö FF och Chelsea.
– Det finns ett behov av att träffas kontinuerligt och utveckla den samverkan som vi har och det var mycket tydligt att det här var ett efterlängtat möte, konstaterar Jan Karlsson, Försäljningsdirektör på Svensk Elitfotboll.

Bland de medverkande fanns representanter från bla Unibet, Discovery, OBOS, SELECT Sports, Nordic Choice Hotels och Company Line. Gruppen började eftermiddagen med en gemensam samling på hotellet Clarion Malmö Live där Svensk Elitfotboll hälsade välkomna och berättade om sitt övergripande arbete. 

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén gästade och berättade om klubbens arbete både på och vid sidan av planen samt tankar inför matchen mot Chelsea.

– Vi är en relativt ny partner i sammanhanget och på grund av pandemin så har vi inte kunnat träffat alla inom elitfotbollen. Därför blev det här ett väldigt bra tillfälle för oss att lära känna och stärka banden med alla partners, säger Philip Lagström, Sverigechef på Unibet, säger Philip Lagström, Sverigechef på Unibet.

Efter uppladdningen begav sig sällskapet till Eleda Stadion för middag och match i Champions League. Deltagarna fick förvisso se det svenska laget förlora men hyllade arrangemanget och stämningen på stadion.

– Jag är imponerad av stämningen på arenan. Supportrarna skapade en otroligt fin inramning och stämning som verkligen lyfte Malmöspelarna på planen, säger Christian Alehagen, chef varumärke och samhällsansvar på OBOS.

– Det var väldigt trevligt och givande att äntligen få ses efter pandemin och träffa både SEF samt alla partners. Speciellt intressant var det att lyssna på hur Malmö FF jobbar och vilket utbyte de hadr med Chelsea och de andra klubbarna i samband med matcherna.

Chelsea vann matchen med 1-0 men ligornas partners var ändå nöjda över Malmö FF:s fina arrangemang och stämningen på arenan. 

– Den atmosfär som Malmös, och andra svenska klubbars supportrar skapar på våra arenor, är verkligen något som svensk fotboll ska vara stolt över, avslutar Jan Karlsson.