Årets bortasektion är supportranas pris som tilldelas den sektion som bäst välkomnar sina bortasupportrar. 2017 delades priset ut för första gången och i år är det IF Elfsborgs bortasektion på Borås arena som tar hem titeln.

Juryn i Årets bortasektion är officiella supporterklubbarnas ordförande, Supporter Liaison Officers (SLO: er) och säkerhetsansvariga. Omröstningen av Årets bortasektion baseras på vilken förening som på bästa sätt tagit hand om motståndarlagets gäster, med fokus på service, säkerhet, mottagande och gästvänlighet.

Omröstningen avslutades med att IF Elfsborg kammade hem flest röster, och vann därmed titeln som Årets bortasektion. Motiveringarna från juryn är bland annat att Borås arena är välbyggd, att supportrarna upplever gott mottagande från IF Elfsborgs personal och att de har lyckats implementera bra säkerhet under matcherna.

Vår evenemangspersonal har under året sett över på hur vi kan utveckla vår hela arena. Vi har bland annat lagt ner resurser och sett över hur vi bemöter publiken, vi har lyckats skapa ett unikt matutbud och dessutom erbjuder vår arena en bra utsikt av planen. För oss är det viktigt att skapa bra upplevelse för vår publik, och det här priset är ett bevis på att vi är på väg i rätt riktning, säger Johannes Sandberg, Kommunikationschef på IF Elfsborg.

220710 Borås arena exteriört inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och AIK den 10 juli 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0200

Representera från IF Elfsborg var Johannes Sandberg, som under Allsvenskans Stora Pris fick ta emot priset.

Svensk Elitfotboll gratulerar IF Elfsborg till utmärkelsen.