Matchen mellan Jönköpings Södra IF och Östersunds FK avbröts i den 88:e minuten efter att en åskådare tagit sig in på planen och attackerat Östersunds FK:s målvakt Aly Keita. 
– Det är fruktansvärt att vara med om det här på en fotbollsmatch, säger matchdelegaten Niklas Bengtsson.

Vid ställningen 1–1 i matchen mellan Jönköpings Södra och Östersunds FK tog sig en åskådare in på planen och attackerade Östersunds målvakt Aly Keita. Domaren Jonas Eriksson tillkallade matchmöte direkt efter händelsen – och efter en kort stunds överläggande togs beslutet att inte återuppta matchen.

– Vi dskuterade olika alternativ och konstaterade att Östersunds målvakt inte kunde fortsätta spela. I tillägg till det kände Östersunds spelare en olust att fortsätta spela. Därmed blev matchmötets beslut förhållandvis enkelt, säger Jonas Eriksson till C More.

Matchdelegaten Niklas Bengtsson förklarar vad som händer härnäst:

– Tävlingskommittén och andra instanser kommer att ta vid här. Det kommer en rapport från mig och en rapport från domaren.

– Det är fruktansvärt att vara med om det här på en fotbollsmatch. Det är sorligt att det händer på en annats trevlig tillställning.

Östersunds-tränaren Graham Potter säger att Keita mår okej efter omständigheterna.

– Han är chockad, men är är okej.

Kollegan Jimmy Thelin i Jönköpings Södra:

– Det viktigtaste är att Keita mår bra. Dom som bestämmer får gå igenom vad som sker i framtiden. Just nu är det bara viktigt att Keita mår bra.