Det genomgående temat för augustis Månadens spelare är barn och ungdomar. Detta efter att Muamer Tankovic och Seth Kanteh Hellberg valt att skänka vinstpengarna från Svenska Spel till Spontanfotbollen respektive Brage tar ansvar.
– I de södra förorterna får barnen något bra att göra på kvällarna och jag vill att pengarna ska gå till material åt dem, säger Muamer Tankovic i Hammarby IF om pengarna.

Varje vinnare av utmärkelsen Månadens spelare i Allsvenskan respektive Superettan får 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till ett valfritt samhällsengagemang i sin klubb. I augusti månad vann Hammarbys Muamer Tankovic och IK Brages Seth Kanteh Hellberg utmärkelsen.

Tankovic pengar går till Hammarbys Samhällsmatchen och samhällsengagemanget Spontanfotbollen som anordnas i de södra förorterna av Stockholm.

– Hammarby kör spontanfotboll för att ta hand om barn och ungdomar i Bajenland. I de södra förorterna får barnen något bra att göra på kvällarna och jag vill att pengarna ska gå till material åt dem. Västar, skor, bollar, allt som behövs för att så många ungdomar som möjligt ska kunna vara med och spela, säger Tankovic.

I Seth Kanteh Hellbergs fall går pengarna till IK Brages samhällsengagemang Brage tar ansvar där klubben försöker se till att alla barnen i klubbens ungdomslag har en fritid och möjlighet att delta. Ibland genom att bistå att betala även deras medlemsavgifter, bollar och tröjor och så vidare.

– Det är ett projekt som IK Brage driver som stimulerar ungdomar till en aktiv fritidssysselsättning samt att det ger oss spelare möjligheten att vara förebilder för Borlänges ungdomar, säger Seth Kanteh Hellberg.

IMG_1018 (kopia)

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Jurygrupper:
Allsvenskan: Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (C More), Anna Brolin (C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Superettan: Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Filip Brodd (Svenska Spel), Daniel Kristiansson (TV4), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP) och Göran Bolin (Aftonbladet).

Tidigare vinnare 2019:
Allsvenskan:
April: Linus Hallenius, GIF Sundsvall
Maj: Tarik Elyounoussi, AIK
Juli: Marcus Danielson, Djurgårdens IF
Augusti: Muamer Tankovic, Hammarby IF

Superettan:
April: Astrit Seljmani, Varbergs BoIS
Maj: Jacob Bergström, Mjällby AIF
Juni/Juli: Gustav Ludwigson, Örgryte IS
Augusti: Seth Kanteh Hellberg, IK Brage