BK Häcken säkrade klubbens första SM-guld någonsin på herrsidan när man i omgång 29 av Allsvenskan besegrade IFK Göteborg med klara 4-0 på bortaplan.

BK Häcken är vinnare av Allsvenskan 2022. Det efter att man bortavunnit på Gamla Ullevi under söndagen. Gästerna inledde urstarkt och kunde redan i den sjätte minuten ta ledningen i matchen genom Blair Turgott. Man fortsatte därefter att gasa på och när dryga halvtimmen var avverkad hade laget gått upp i en tremålsledning efter mål av Johan Hammar på nick och därefter ett välplacerat avslut från Mikkel Rygaard.

0–3-resultatet stod sig sedan länge. Men med åtta minuter kvar av ordinarie tid kunde Mikkel Rygaard sätta dit spiken i kistan och dessutom fastställa slutresultatet till 0–4. När domaren sedan blåste av den här tillställningen stod det klart; BK Häcken är svenska mästare för allra första gången i klubbens historia.

Det återstår en omgång av Allsvenskan. BK Häcken möter då IFK Norrköping på hemmaplan, och får i samband med det också mottaga Lennart Johanssons pokal.

Svensk Elitfotboll önskar stort grattis till BK Häcken för SM-guldet 2022!