Brommapojkarna presenterar den första av två rapporter som en del av ett intensifierat arbete för att bli en mer jämställd förening.
– Vi är ödmjuka inför att jämställdhetsfrågan är större än BP och det faktum att vi har lång väg kvar att gå, säger Stefan Bärlin, marknadschef till BP:s hemsida.

BP inledde i början av 2017 ett större arbete för att bli en mer jämställd förening. Stiftelsen FairPay och konsulter hos Ethos International har under en längre tid tittat på föreningens arbete, hur jämställt BP är och hur klubben går vidare i arbetet. En sak som rapporten säger är att kunskapen för jämställdhet måste öka hos alla spelare, ledare och medlemmar.

​– Ett hinder vi ser är att bristen på kunskap och osäkerhet på vad jämställdhet i en elitidrottsverksamhet faktiskt betyder bromsar utvecklingen. Därför blir utbildning och att föreningen får samsyn en viktig del i det arbete vi har framför oss, säger Stefan Bärlin.

– För oss är inte jämställdhet ett kortsiktigt projekt. Det är en strategisk utvecklingsfråga för föreningen och borde vara för idrotten i stort. Genom vår jämställdhetssatsning ska vi arbeta för att vara en modern, relevant och trovärdig förening som bidrar till en hållbar och positiv samhällsutveckling.

Hur arbetet för att bli en mer jämställd förening har gått kommer att redovisas i höstens rapport.

Läs rapporten på BP:s hemsida