Ett av IF Brommapojkarnas mål med säsongen 2018 är att locka fler åskådare till Grimsta. Speciellt supportrar till gästande motståndarlag.
”Bortafansen är alltid varmt välkomna till Grimsta”, skriver BP i en text på klubbens hemsida.

Svensk fotboll har i mångt och mycket sina supportrar att tacka för mycket. Den stämning och atmosfär som supportrarna skapar på arenorna ligger många gånger i absoluta världsklass och drar ofta utländska ögon till sig.

Inför säsongen 2017 så lämnade Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) in en folder till ligan och alla klubbar med minimikrav från supportrar gällande bortasektioner. SFSU betonade att om svensk fotboll ska kunna fortsätta lyftas så måste ligan och klubbarn fokusera på bortasupportrarna och bortaläktaren.

En av klubbarna som på senare tid har börjat jobba mer aktivt för att attrahera bortasupportrar är Brommapojkarna. BP skriver på sin hemsida att de börjat jobba tillsammans med gästande klubbar för att locka bortasupportrar till Grimsta. Till exempel gick en del av biljettintäkterna till Djurgårdens supporterförening Järnkaminerna när Djurgården gästade Grimsta under våren.

– Vi tror att gästande fans och BP-publiken verkligen kan skapa en trevlig inramning på Grimsta tillsammans. Att jobba tillsammans för att locka publik till Grimsta gynnar både BP, men även hela Allsvenskan. Ju fler som ser våra matcher ser även Allsvenskan, vilket höjer värdet på serien för alla, säger Oscar Therén, Arrangemangsansvarig i BP.

Brommapojkarna kommer att fortsätta sin satsning på bortapubliken även under sommaren och höstens omgångar.