Hammarbys nye tränare Jakob Michelsen deltar för första gången på den allsvenska tränarkonferensen som varje år genomförs i samband med landslagets vinterturné. Dansken uppskattar det svenska upplägget.
– Jag tycker det är väldigt bra. Man får komma närmare det svenska landslaget och man får lära känna de övriga allsvenska tränarna, säger Michelsen.

De allsvenska tränarna träffas för tredje gången i Abu Dhabi, under landslagets vinterturné. Något som svenskarna själva förra året beskrev som unikt i världen. I Danmark finns heller ingen motsvarighet. De danska tränarna träffas två gånger per år för att förnya sin tränarlicens men någon gemensam träff för den danska ligans tränare existerar inte.
– Jag tycker det är bra för svensk fotbolls utveckling, menar Michelsen. Det är en bra atmosfär och bra killar som medverkar. Det går inte ens att klaga på vädret.

Jakob Michelsen vet inte så mycket om Allsvenskan. Förutom Hammarbys matcher så är de allsvenska matcher som han har sett har mest varit i samband med scouting av svenska spelare under sin tid som coach i Danmark.
– Det kommer bli bättre när allt drar igång. Jag har i alla fall sett en hel del Hammarby. Jag har dock inte träffat laget ännu men vi drar igång på måndag och tisdag och då kommer jag vara på plats.

Inga spelare från Hammarby medverkar på årets januariläger med landslaget, men det kanske det blir ändring på tills nästa år?
– Man vet aldrig, säger Jakob Michelsen och ler.