Den av IF Elfsborg initierade Stiftelsen Hedra Klas Ingesson har fått en bra start – med bland annat 250 000 kronor från Supercupen-finalen. Och Brommapojkarna har startat två minnesfonder för att hedra Pontus Segerströms minne.

 

Stiftelsen Hedra Klas Ingesson startades av IF Elfsborg för att hedra minnet av sin bortgångne tränare. I styrelsen sitter bland annat Klas fru Veronika samt barndomsvännen och Elfsborg-tränaren Peter Wettergren.

 

“Efter samtal med Klas fru Veronica, har vi enats om att det bästa sättet att hedra Klas är att starta en stiftelse”, skriver Elfsborg på sin hemsida.

 

Stiftelsen har fått en bra start. Bland annat beslutade Malmö FF och IF Elfsborg gemensamt att hedra Klas Ingesson genom att skänka prispengarna i Supercupen, 250 000 kronor, till fotbollslegendarens minnesfond.

 

– Klas Ingesson var ett föredöme för alla som jobbar med fotboll, så även för oss i Malmö FF. Vi är oerhört glada och stolta över att kunna stötta en stiftelse i Klas namn på det här sättet, säger MFF:s vd Niclas Carlnén till Malmö FF:s hemsida.

 

Syftet med stiftelsen är att ”stödja, stimulera och belöna intressen för att utveckla IF Elfsborg i Klas Ingessons anda”.

 

IF Elfsborg arbetar vidare med att samla in pengar till stiftelsen. Lördagen den 15 november arrangerar föreningen sin årliga gala, Elfsborgsgalan. Förutom att utse Årets målskytt, Årets spelare och Årets genombrott kommer en insamling till stiftelsen Hedra Klas Ingessons att genomföras.

 

Lägg därtill en välgörenhetsturnering den 6 december i Borås, där bland annat delar ur det herrlandslag som tog VM-brons 1994 finns representerade.

 

– Vi lever i en värld där Klas egenskaper behövs mer än någonsin! Säger Stefan Andreasson.

 

För de som önskar hedra Klas Ingessons minne med ett bidrag till stiftelsen, går det bra genom att sätta in pengar på bankgiro 585-2702.

 

Brommapojkarna sörjer din bortgångne lagkapten Pontus Segerström, och erbjuder tre olika förslag om man vill göra något aktivt:

1. Pontus Segerströms minnesfond: en fond startat för att hedra minnet av Pontus där stipendium kommer att delas ut till lagkaptensämne i äldre pojklag. Bankgiro: 579-2742.

2. Pontus familjefond: en fond för att stötta Pontus familj, hustru Emma och deras två barn, Theodor och Alvin. Bankgiro: 579-7840.

3. Bancerfonden: Bankgiro 901-9514.

 

– Vi vill få fram fler spelare som blir som Pontus var. Han var rödsvart i själen och en kapten som alltid var ett föredöme. Han anda ska leva vidare i BP, förklarar Ola Danhard, klubbdirektör i IF Brommapojkarna.

Thomas Björn, Kraftfull Kommunikation / Foto: Bildbyrån