Folksam U-21 har funnit sedan länge i olika former och är ett initiativ av Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF). Det upplägg som man spelar efter idag (ett mycket uppskattat sådant) är dock bara inne på sitt andra år. Serien är för spelare födda 1993 (i år) och senare, men man tillåts även använda fem överåriga spelare (sex om man har en överårig målvakt). Deltagande i Folksam U-21 förutsätts vara obligatoriskt för de klubbar som tillhör Allsvenskan och Superettan.

–  Serien är oerhört viktig för att fortsatt garantera och främja en seniorinriktad matchmiljö för yngre spelare från den elitförberedande miljön i klubben, säger Stefan Lundin Sportdirektör på SEF.

De tre högst placerade lagen i Folksam U21 Allsvenskans norra respektive södra grupp, samt segrarna i Folksam U21 Superettans norra respektive södra grupp går vidare till ett A-slutspel om två fyrlagsgrupper med spel hemma-borta. Segrarna i de två grupperna möts sedan i en final, som ifjol vanns av IF Elfsborg som besegrat BK Häcken med 5-2.  Övriga lag spelar ett B-slutspel baserat på regionala 4-lagsgrupper.

Nytt för i år är att alla nu kan följa morgondagens stjärnor på tv, eftersom en del av matcherna kommer att sändas på C More.  Just nu är följande fyra matcher inplanerade för att sändas på C More Sport i HD och även på csports.se.

23 Apr 19:00    Elfsborg-DIF / Borås Arena
29 Apr  18:00   Norrköping-Åtvidaberg / Nya Parken
28 Maj 18:00    Elfsborg-AIK / Borås Arena
30 Juni 19:00    Malmö-Göteborg / Malmö Stadion

–  Intresset för Allsvenskan är enormt och vi vet att många vill se mer av sina klubbar och av kommande stjärnor. Det här blir en logisk utökning av vårt fotbollspaket i C More och på Csports.se,  säger Johan Cederqvist, Sportchef på  C More

–   Fantastiskt roligt att Cmore har valt att sända matcher från Folksam U-21. Det höjer statusen på vår elitförberedande fotboll och matcherna i Folksam U-21 är viktiga för våra framtida stjärnor, säger Stefan Lundin, SEF.

För mer information kontakta:

Stefan Lundin, Svensk Elitfotboll : stefan.lundin@svenskelitfotboll.se  / 070 – 206 84 78
Johan Cederqvist, C More:
johan.cederqvist@cmore.se  / 070 – 792 60 28

För mer information om Folksam U-21 samt spelprogram och tabeller, vänligen besök: http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/folksam-u21/