Damallsvenskan lanserar dammallsvenskan.tv. Där ser man samtliga seriens 132 matcher plus extramaterial som mål, highlights och arkivmatcher.
– Damallsvenskan är en av de starkaste ligorna i Sverige och vi vill göra den tillgänglig för så många som möjligt, säger Linda Wijkström, generalsekreterare Elitfotboll Dam.

Matcherna kommer att kunna ses för antingen 89 kronor per match eller som en abonnemangslösning med 169 kronor per månad och tittaren kommer också att kunna få tillgång till ett arkiv från 2015.
– Vi tar ett eget ansvar för vår produkt och ser till att göra den än starkare via Damallsvenskan.tv. Det är viktigt att damfotbollen är med i den digitala transformationen. Andra aktörer såsom TV och nyhetsmedia kommer erbjudas tillgång till nyheter och highlights på Damallsvenskan.tv med syfte att maximera spridning, tillgänglighet och exponering.

Damallsvenskan.tv görs i samarbete med Spring Media, Sportsground och Solidtango och intäkterna för Damallsvenskan.tv kommer gå till klubbarna.

Först ut i damallsvenskan.tv blir upptaktsträffen den 12 april.