De officiella startskottet för 2022 års säsong är fastställd. Den 17 respektive 22 mars sparkar Superettan och Allsvenskan igång med sina förberedande träffar för klubbar, supportrar och media. Svensk Elitfotboll planerar för ett fysiskt evenemang för första gången på tre år, men följer givetvis utvecklingen i samhället under rådande pandemi.  

Superettans Upptaktsträff kommer att äga rum på Clarion Hotel Post i Göteborg på torsdagen den 17 mars, medan Allsvenskans Upptaktsträff går av stapeln på Quality Hotel Friends i Solna, tisdag den 22 mars.

Upptaktsträffarna är vår stora årliga uppstart av ligorna Allsvenskan och Superettan. Det är ett tillfälle för media att få komma nära och samla på sig relevant information om klubbarna, lagen, spelarna och mycket annat inför den kommande säsongen.

Superettans Upptaktsträff genomförs dagtid och avslutas runt klockan 16:00 den 17 mars medan Allsvenskans Upptaktsträff är ett kvällsevenemang som inleds med en klubbmässa där media erbjuds att prata med spelare, tränare och personal från klubbarna. På kvällen tar ett scenprogram vid där samtliga klubbars tränare och en spelare från vardera klubb deltar.

Allsvenskans upptaktsträff genomförs samtidigt som det svenska landslaget samlats för playoff till VM 2022. Evenemanget har planerats i samförstånd med Svenska Fotbollförbundet, vilket kommer underlätta för media som vill bevaka båda händelserna.  

Vid båda Upptaktsträffarna deltar tränare, spelare och ytterligare representanter från de aktuella klubbarna i Allsvenskan och Superettan. Utöver det närvarar elitdomare, samarbetspartners och media, samt representanter från Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollförbundet.