Kandidaterna till juli månads Månadens spelare är utsedda. De som kan vinna utmärkelsen den första månaden efter omstarten av serien är Hammarbys Nikola Djurdjic, Östersunds Saman Ghoddos och AIK:s Nicolás Stefanelli.

De tre nominerade spelarna har samtliga spelat en framträdande roll i sina lags framgångar efter omstarten av Allsvenskan. Nikola Djurdjic är nominerad för andra månaden på raken i Allsvenskan och har varit en viktig pjäs i Hammarbys poängmatcher mot Elfsborg, Dalkurd och Trelleborg. Östersunds Saman Ghoddos är även han nominerad för andra gången till Månadens spelare, men för första gången 2018. Ghoddos har sedan hemkomsten från VM-slutspelet i Ryssland, fört sitt ÖFK till fyra raka matcher utan förlust. AIK:s Nicolás Stefanelli har varit ett ständigt orosmoment för motståndarförsvaren i ett målproducerande AIK och gjorde bland annat ett hat-trick mot BP under månaden.

Juryn till Månadens spelare består av samtliga lagkaptener i Allsvenskan samt utvalda journalister och de tre kandidaterna är de tre spelare som fått flest poäng i omröstningen. Den spelare som fått allra flest poäng blir Månadens spelare i Allsvenskan.

Utöver äran så får vinnaren 10 000 kronor från Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb.

Vinnaren avslöjas i C Mores sändningar från helgens omgång av Allsvenskan.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Stefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (C More), Anna Brolin (TV4 / C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner(Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores sändningar från Allsvenskan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

2018 års vinnare:
April: Jiloan Hamad, Hammarby IF
Maj: Pa Dibba, Hammarby IF