Kandidaterna till Månadens spelare i Allsvenskan för maj är utsedda. BK Häckens Paulinho tillsammans med Hammarby-spelarna Pa Dibba och Nikola Djurdjic är de tre som har chansen att få utmärkelsen.

De tre nominerade spelarna har samtliga spelat en framträdande roll i sina lags framgångar under maj månad. Nikola Djurdjic har varit tungan på vågen i flera av serieledande Hammarbys matcher där de dubbla målen i vändningen mot Malmö FF sticker ut. Hans anfallspartner Pa Dibba är i delad skytteligaledning efter ett hattrick mot Sundsvall och ett sent avgörande mot Malmö. Och den andra parten i den delade skytteligaledningen är Häckens Paulinho, som har gjort poängvinnande mål i tre av fyra matcher för Hisingenlaget under maj.

Juryn till Månadens spelare består av samtliga lagkaptener i Allsvenskan samt utvalda journalister och de tre kandidaterna är de tre spelare som fått flest poäng i omröstningen. Den spelare som fått allra flest poäng blir Månadens spelare i Allsvenskan.

Utöver äran så får vinnaren 10 000 kronor från Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb.

Vinnaren avslöjas under helgen i C Mores sändningar från Allsvenskan.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Stefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (C More), Anna Brolin (TV4 / C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores sändningar från Allsvenskan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

2018 års vinnare:
April: Jiloan Hamad, Hammarby