Säsongen är över och de främsta allsvenska spelarna ska utses i direktsända Allsvenskans Stora Pris. Här är finalisterna för Årets tränare, Volkswagens pris till Årets nykomling samt Årets mest värdefulla spelare.

Finalisterna är de tre spelare som har fått flest röster av juryn i respektive kategori. Vinnarna i kategorierna presenteras i direktsändningen Allsvenskans Stora Pris på torsdag den 17 november.

Allsvenskans Stora Pris sänds på C More Sport, TV12 och streamas fritt på C More, Fotbollskanalen och Allsvenskan.se klockan 20:30 den 17 november. I programmet guidar C Mores Jonas Dahlquist tittarna genom kvällen tillsammans med experten Anders Andersson, krönikör Olof Lundh och med flera gäster, däribland U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericsson.

 Finalister i Allsvenskans Stora Pris 2016 presenterat i bokstavsordning utifrån klubb:
Årets tränare:
Rikard Norling, AIK
Allan Kuhn, Malmö FF
Graham Potter, Östersunds FK

Volkswagens pris till Årets nykomling:
Alexander Isak, AIK
Michael Olunga, Djurgården
Jesper Karlsson, Falkenbergs FF

Årets mest värdefulla spelare:
Viktor Claesson, Elfsborg
Andreas Johansson, IFK Norrköping
Magnus Wolff Eikrem, Malmö FF

I slutet av förra veckan presenterades finalisterna för Årets målvakt, Årets försvarare, Årets mittfältare och Årets anfallare.

Vinnarna utses av en jury bestående av Allsvenskans 16 huvudtränare och lagkaptener samt av 32 utvalda journalister och experter. I juryn ingår representanter för riks- och lokalmedia, press och tv, radio och webbtidningar. Förbundskaptenen för herrlandslaget, Janne Andersson, samt U21:s förbundskapten Håkan Ericson ingår också i juryn.

Utöver jurypriserna delas följande specialpriser ut:
Allsvenskans Stora Hjärta – tilldelas någon som utanför planen har stått för en prestation som gjort Allsvenskan till en varmare och bättre plats. År 2015 gick Allsvenskans Stora Hjärta till fotbollssupportrarna som på något sätt bistått alla de flyktingar som kommit till Sverige. 2016 års vinnare utses av Fotbollsmagasinet Offsides redaktion och avslöjas i årets sista nummer som finns i butik i december. I samma nummer finns extramaterial om Allsvenskans Stora Pris 2016.

Fotbollskanalens pris till Årets röst – Tilldelas den spelare eller ledare i Allsvenskan som gjort avtryck inom fotboll i media under den allsvenska säsongen, och som vågat att stå för sina åsikter. Vinnaren utses av Fotbollskanalens redaktion. Priset delas ut av Olof Lundh i det direktsända programmet.

Dessutom kommer fotbollsfrågesporten Fotbollskampens vinnare att presenteras. Appen Fotbollskampen har i dag över 50 000 användare som utmanar andra personer i en fotbollsfrågesport. 2016 spelades det över tre miljoner matcher i Fotbollskampen.

Allsvenskans Stora Pris i C More och TV12 är ett årligt återkommande direktsänt evenemang med fullt fokus på Allsvenskan. Allsvenskans Stora Pris anordnas av Svensk Elitfotboll, C More och Fotbollsmagasinet Offside.

Officiell hashtag:
#ASP2016