Malmö FF:s Behrang Safari, Kalmar FF:s Viktor Elm och Falkenbergs FF:s Tibor Brink Joza är några av alla dem som lägger fotbollsskorna på hyllan i vinter.

Nedan följer ett bildspel på de som lämnar elitfotbollen efter säsongen 2020.

Behrang Safari, Malmö FF, krönte en lång karriär i backlinjen med att lyfta Lennart Johanssons pokal för fjärde gången. 

Viktor Elm, med ett SM-guld på meritlistan, hjälpte sitt Kalmar FF att kvala sig kvar i Allsvenskan med sina sista insatser på fotbollsplanen.

Det stannar på 297 matcher i Falkenbergs FF-tröjan för trotjänaren Tibor Brink Joza, som nu avslutar spelarkarriären.

Tobias Eriksson inledde fotbollskarriären i GIF Sundsvall, och nu avslutar han den på samma ställe. Däremellan hann han med tio säsonger i Kalmar FF.

Stefan Karlsson startade karriären i Östers IF, och efter utflykter till Jönköpings Södra, Djurgården och Östersunds FK avslutar han nu karriären efter tre nya säsonger med ÖIF.

Johan Persson, med smeknamnet ”Sheriffen”, har representerat en rad elitfotbollsklubbar under sin långa mittfältskarriär, men bara Östers IF förärade han med två sejourer.

Salif Camara Jönsson avslutade en lång och målrik karriär inom Skånefotbollen med att hjälpa till att skjuta Trelleborgs FF kvar i Superettan.

Mittbacken Carlos Garcia Ambrosiani har hjälpt IK Brage att etablera sig i Superettan igen. Nu lägger han skorna på hyllan som 27-åring för att bland annat satsa på sina studier.

Robin Östlind skrev på för Halmstads BK inför säsongen, men hann bara med en match med klubben innan han på grund av skador tog beslutet av avsluta spelarkarriären i oktober.

Vi vill även uppmärksamma Rasmus Elm (Kalmar FF) och Robert Åhman Persson (IK Sirius), som på grund av skador avsluta respektive spelarkarriär i våras, innan den nya säsongen hann börja. I Superettan är det Jasmin Sudic (Trelleborgs FF), som på grund av skada tvingades avsluta karriären i våras, innan den nya säsongen hann börja.