Trots att det återstår en omgång av årets säsong av Superettan står det redan nu klart vilka spelare och tränare som har möjlighet att bli utsedda till ligans bästa.

Juryn består av Superettans 16 huvudtränare och lagkaptener samt sportjournalister som bevakar Superettan. Tillsammans utser de årets målvakt, årets back, årets mittfältare, årets forward, årets tränare, årets unga spelare och årets bästa spelare.

Vinnarna utses i Superettans sociala medier från klockan 19:00 på måndag den 13 november och uppmärksammas även i samband med sändningen av Allsvenskans Stora Pris, i Kanal 9 och på discovery+, på tisdag 14 november.

I varje kategori har följande tre finalister tagits fram, presenterade i bokstavsordning utifrån den klubb de tillhör. Finalisterna i respektive kategori måste ha deltagit i minst 15 matcher den här säsongen.

Superettans samtliga finalister 2023:

Årets målvakt i Superettan:
Tilldelas den målvakt som genom säsongen har varit bäst på sin position.

Mergim Krasniqi, GAIS
Elias Hadaya, Utsiktens BK
Anton Fagerström, Västerås SK

Årets back i Superettan:
Tilldelas den försvarsspelare – mittback eller ytterback – som genom säsongen har varit bäst på sin position.

Axel Norén, GAIS
August Wängberg, GAIS
Frédéric Nsabiyumva, Västerås SK

Årets mittfältare i Superettan:
Tilldelas den mittfältare som genom säsongen har varit bäst på sin position. Här inryms både inner- och yttermittfältare, liksom för all del även offensiva och defensiva mittfältare.

Gustav Lundgren, GAIS
Daniel Ask, Västerås SK
Simon Gefvert, Västerås SK

Årets forward i Superettan:
Tilldelas den anfallsspelare som genom säsongen har varit bäst på sin position.

Julius Lindberg, GAIS
Lucas Hedlund, Utsiktens BK
Jabir Abdihakim Ali, Västerås SK

Årets tränare i Superettan:
Tilldelas den huvudtränare som haft störst positivt inflytande på sitt lags prestationer.

Fredrik Holmberg, GAIS
Bosko Orovic, Utsiktens BK
Kalle Karlsson, Västerås SK

Årets unga spelare i Superettan:
Tilldelas den spelare som har varit bäst under sin första hela säsong i Superettan. Endast spelare som fått en del av sin utbildning i en SEF-akademi, är födda 2002 eller senare och med maximalt 15 matcher i Allsvenskan, Superettan eller i annat lands högstaliga före årets säsong är valbara.

Axel Henriksson, GAIS
Kofi Asare, Landskrona BoIS
Patric Åslund, Västerås SK

Årets bästa spelare i Superettan:
Tilldelas den spelare som varit bäst i Superettan under den gångna säsongen.

Julius Lindberg, GAIS
Daniel Ask, Västerås SK
Simon Johansson, Västerås SK

Följande personer ingår i 2023 års jury för Superettan:
Samtliga 16 huvudtränare och lagkaptener till lagen i Superettan samt Ramin Nouri (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Adelisa Grabus (discovery+), Phillip Trollér (GP), Rasmus Ellvin (VLT), Krister Rubensson (Sörmlands Media), Göran Bolin (Sportbladet), Joel Bäckström (Gefle Dagblad), Jonas Bergström (Trelleborgs Allehanda), Fredrik Carlsson (Nerikes Allehanda), Lukas Sahlin (Sundsvalls Tidning), Hector Junelind (GT), Fredrik Sjölund(Östersunds-Posten), Kristian Bågefeldt (Borlänge Tidning), Filip Elg (Smålandsposten), Eric Persson(Helsingborgs Dagblad), Anton Gustavsson (Skaraborgs Allehanda), Magnus Sundvall (Jönköpings-Posten), Viktor Tjernström (Unibet) och Thomas Hasselgren (SEF).