Säsongen 2015 är över. Åtta spelare, med Anders Svensson i spetsen, tackar för sig. Samtliga tackades av med pompa och ståt under den avslutande Allsvenska omgången.
– Jag fick gåshud när jag gick in på arenan, säger Anders Svensson till Aftonbladet om när han tackades av tillsammans med Andreas Klarström. 

När Anders Svensson, 39 år, lägger skorna på hyllan så gör han det som en av Allsvenskans allra största profiler någonsin. Totalt blev det 412 matcher, 70 mål och två SM-Guld i Elfsborgströjan. I landslaget gjorde Anders Svensson två VM-slutspel och tre EM-slutspel och totalt 148 A-landskamper.
– Jag har levt som fotbollspelare i över 20 år så det känns märkligt och vemodigt. Det här kommer nog inte sjunka in förrän nästa år när alla samlas inför en ny säsong och jag inte är på plats, säger Anders Svensson till SVT Sport.

Det finns många minnesvärda ögonblick från Anders Svenssons karriär men hans egna bästa minne i Elfsborgströjan är SM-Guldet 2006, på hemmaplan.
– När vi till slut lyckades vinna guldet på hemmaplan så var det en helt otrolig känsla. Jag trodde aldrig att jag skulle få vara med om det som fotbollspelare.

Framöver väntar fortsatt arbete inom Elfsborg för Anders Svensson.

Övriga som lägger skorna på hyllan:

 

Domare som slutar:

  • Michael Lerjeus. 42 år. 156 Allsvenska matcher.
  • Martin Hansson. 44 år. Över 300 Allsvenska matcher och över 100 internationella matcher.

 

Robert Johansson / FOTO: Bildbyrån