DHL Express, världens ledande leverantör av internationella expressleveranser, blir från och med säsongsstarten Official Logistics Partner till Allsvenskan, tillika presentationspartner till Allsvenskan – ”Delivered by DHL”. DHL Express blir samtidigt Officiell Partner till Superettan.

 – Det är mycket glädjande för oss att kunna presentera en stark internationell aktör i DHL Express som ny samarbetspartner till våra ligor, säger Jan Karlsson, Försäljnings- och marknadsdirektör på Svensk Elitfotboll.

DHL Express vill liksom Svensk Elitfotboll och dess ligor bidra till att leverera hållbara och attraktiva värden för vår omgivning, det nya samarbetet kommer förstärka varandras möjligheter.

– Våra samtal sedan november har varit väldigt konstruktiva, vi får i DHL Express en partner som kan tillföra och är genuint intresserad av våra ligors utveckling, säger Jan Karlsson.

Mats Enquist, generalsekreterare, SEF, och Ted Söderholm, VD, DHL Express

Mats Enquist, generalsekreterare, SEF, och Ted Söderholm, VD, DHL Express

DHL är det världsledande varumärket inom logistikbranschen, med en oöverträffad portfölj av logistiktjänster som sträcker sig från nationella och internationella paketleveranser, leveranslösningar specifika för e-handel, internationella expressleveranser, väg-, flyg- och sjötransporter och industriella logistiklösningar för hela varuflödeskedjan. Med cirka 360 000 medarbetare i fler än 220 länder och territorier runt om i världen, förenar DHL människor och företag på ett säkert och tillförlitligt sätt, vilket möjliggör den globala handeln.

– Vi på DHL Express ser fram emot att ingå i ett partnerskap med Svensk Elitfotboll och bli den officiella logistikpartnern till Allsvenskan, säger Ted Söderholm, vd på DHL Express Sverige.  Vi ser en enorm samverkan mellan en sport som bygger på lagarbete, passion och en vilja att vinna och de värderingar som vi bygger vår kultur på inom DHL Express. Vi deltar aktivt i fotboll, världen över, både genom globala partnerskap och genom deltagande i lokala klubbar och vi kommer att arbeta hårt bakom kulisserna för att stödja och matcha den framgångsrika trend som just nu råder inom svensk elitfotboll.

– DHL är en proffsig och van samarbetspartner till stora sporträttigheter, och vi är glada över att de valt att addera Allsvenskan till sin portfölj, menar Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll. Vi stärker varandra, och DHL har visat stor respekt för samarbetet med vår liga redan från start.

För ytterligare information om samarbetet kontakta:
Svensk Elitfotboll
Mats Enquist, Generalsekreterare
mats.enquist@svenskelitfotboll.se, 070-593 77 71

Jan Karlsson, Försäljnings- och marknadsdirektör
jan.karlsson@svenskelitfotboll.se, 070-525 88 44

 DHL Express Sverige
Ted Söderholm, VD
ted.soderholm@dhl.com, 0709-345 210