Gårdagens stora brand i Borås har tvingat Norrby IF till att flytta sin match mot AFC Eskilstuna till klockan 14 under söndagen. Efter stor ansträngning från klubbarna, Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och discovery+ betyder det tyvärr att Discoverys sändning från matchen uteblir. 

Branden i en livsmedelsbutik i Borås startade under fredagen och har fortsatt över helgen med stor rökspridning. Ett så kallat VMA, viktigt meddelande till allmänheten, utfärdades och matchen mellan Norrby IF och AFC Eskilstuna som skulle ha spelats klockan 13 under lördagen 22 maj, men flyttades fram i två omgångar under lördagen för att sedan, enligt Svenska Fotbollförbundets tävlingsbestämmelser, flyttas till söndagen kl 14.00.

Med ett tight matchsschema och flera samtida produktioner visade det sig att Discovery får problem med att producera matchen vid den tidpunkten. Alla parter har försökt att få till en senare starttid men på grund av bokad arena har man tillsammans med alla parter tvingats till det gemensamma beslutet att matchen spelas klockan 14.00 utan TV-produktion. 

– Vi är otroligt ledsna för detta men det blir en force majeure-situation här där olyckliga omständigheter tvingar oss att ta det här beslutet tillsammans med SvFF, SEF och klubbarna, säger Jessica Linnman, kommunikationsdirektör på discovery+. 

– Det är en väldigt tråkig situation. Det är som alla förstår extremt ovanligt att det här sker och vi hoppas alla har förståelse för att vi enligt tävlingsbestämmelserna måste spela matchen redan idag. Tyvärr innebär det att vi får göra det utan en TV-sändning. Det är extra olyckligt nu när vi inte har möjlighet att ha publik på arenan, säger Ola Rydén, ligaansvarig på Svensk Elitfotboll.

Matchen mellan Norrby IF och AFC Eskilstuna spelas kl 14.00 23 maj.