Under premiärsäsongen hårdbevakades Örebro SK. När serien Säsongsstart Allsvenskan återvänder inför den allsvenska avsparken 2017 kommer vi att få följa med under Djurgårdens försäsong.

Videosatsningen Säsongsstart Allsvenskan hade premiär under upptakten till den allsvenska säsongsstarten 2016. Då fick vi följa med bakom kulisserna i Örebro SK när spelarna och ledarna gjorde sig redo inför den kommande säsongen. Programserien – som produceras av Svensk Elitfotboll i samarbete med Svenska Spel – gav allsvenska supportrar en unik inblick i hur arbetet i en elitklubb går till, och vintern 2017 är det dags igen.

– Vi är en liga med lag och spelare som finns och vill finnas nära våra supportrar. Detta är ett sätt att bjuda in till en ännu närmare delaktighet om hur det går till i en klubb inför en säsong, säger Svensk Elitfotbolls Generalsekreterare Mats Enquist.

– Under säsongen fokuseras så mycket på resultat och tabellplacering, men livet i en klubb är givetvis mycket mer än så – och arbetet inför är avgörande för resten av året. Säsongsstart Allsvenskan ger oss alla varje år en djupare inblick i det förarbetet. Vi hälsar er välkomna till en nära fotbollsupplevelse.

I fokus inför den kommande säsongsstarten finns Djurgården där vi bland annat kommer att få följa klubbens nye tränare Özcan Melkemichel under sina första dagar på jobbet. Sportchefen Bosse Andersson tvekade aldrig inför att låta klubben medverka.

– När vi fick frågan om att vara med i Säsongsstart så kände vi direkt att det här vi vill vara med på. Vi tror på öppenhet och är också övertygade om att våra supportrar kommer att uppskatta vårt deltagande. De får en unik inblick i hur det är att driva en så stor förening som Djurgården, säger Bosse Andersson.

– Vi är inte bara ett A-lag, vi gör så mycket mer är så och det hoppas jag att vi får chansen att visa upp så att både intresset och förståelsen ökar från våra supportrar och från andra i vår omgivning.

Säsongsstart Allsvenskan 2017 sänds i åtta tiominutersavsnitt och har premiär på allsvenskan.se och DIFtv.se den 9 mars. Fjolårets säsong finns att titta på här.

Kontakt:
Mats Enquist, Generalsekreterare Svensk Elitfotboll 0705 93 77 71
Jonas Riedel, Kommunikations- & mediaansvarig Djurgården 0707 54 44 51