Djurgården är bäst på att kombinera ekonomi och sportsliga framgångar. Det säger EY som tittat på klubbarnas ekonomi för att hitta samband mellan framgångar på planen och ekonomiska förutsättningar.
– Detta visar att verksamheten vi bedriver är på rätt väg både sportsligt och ekonomiskt och det motiverar oss att arbeta ännu hårdare både på och vid sidan av planen säger Henrik Berggren, vd Djurgården Fotboll i ett pressmeddelande.

EY analyserar årligen ekonomin i Allsvenskans klubbar och delar ut pris till den klubb som presterat bäst sett till idrottsliga framgångar och ekonomiska förutsättningar. 2017 går priset till Djurgården.

– Djurgårdens IF har lyckats nå såväl sportsliga som ekonomiska framgångar. En enastående skicklighet när det gäller att scouta fram guldkorn och sätta ihop en spelartrupp kombinerat med förmågan att ”hålla i slantarna” har varit ett vinnande koncept. Djurgårdens IF är helt enkelt laget som är bra både på kontoret och fotbollsplanen, säger Mikael Bergsten, partner och auktoriserad redovisningskonsult på EY samt medförfattare till rapporten.

Djurgården tog emot utmärkelsen onsdagen den 15 november och sportchefen Bosse Andersson är nöjd.

– Såväl sportsligt som ekonomiskt har vi haft en väldigt god utveckling de senaste åren. Ett antal fantastiska spelartransfers samtidigt som vi haft kontroll på driften och presterat sportsligt och kvalificerat oss för europaspel 2018 gör att vi står väl rustade för framtiden, en framtid som ser väldigt ljus ut, säger Bosse Andersson, sportchef Djurgården Fotboll.