Djurgården såg ut att gå mot en säker vinst i finalen av Folksam U21 men en forcering från IFK Norrköping när 3-0 blev 3-2 gav nerv åt tillställningen. Djurgården kunde dock hålla undan och ta sitt första U21-Guld sedan 2011.
– Det var en jämn match, det hade kunnat gå hur som helst, sa Djurgårdens tränare Anders Johansson till C More efter matchen.

SM-Guldet var Djurgårdens andra i U21-sammanhang sedan starten 2008.
– Det var en fin inramning, en bra fotbollsmatch och fantastiskt kul, menade Djurgårdens tränare Anders Johansson i C More efteråt.

Båda lagen kom till spel på Nya Parken i Norrköping med bekanta spelare från Allsvenskan. Hemmalaget Norrköping mönstrade bland annat Niklas Bärkroth, som gjorde inhopp i guldmatchen borta mot Malmö, och en rad andra SM-vinnare, och i Djurgården återfanns Tim Björkström, Seon-Min Moon och Amadou Jawo som alla satt på bänken i säsongsavslutningen mot GIF Sundsvall.

Norrköping inledde starkt men Djurgården visade också varför de bara förlorat en enda match på hela säsongen och hade en ledning med 2-0 redan efter 28 minuter spelade. Besad Sabovic och Jesper Karlström målskyttar. ”Peking” försökte nå en utjämning men i stället gjorde Djurgården och Tim Björkström 3-0 med bara 20 minuter kvar att spela. Spiken i kistan trodde många.

Men Norrköping ville annat. Adnan Kojic gjorde 3-1 och bara två minuter före full tid satte Gentrit Citaku 3-2 efter en snygg frispark i krysset. Norrköping tryckte på med allt de kunde de sista minuterna men Djurgården kunde hålla undan och vinna med totalt 3-2.

Djurgården avslutar säsongen med guld i U21 och silver i U19 medan Norrköping tar Allsvenskt guld och silver i U21. Två riktigt fina bedrifter av klubbarna denna fotbollssäsong.
– På 20 matcher har vi bara förlorat en. Det är fantastiskt bra. U19 har också gått till final, framtiden är väldigt ljus i Djurgården, fortsatte Anders Johansson till C More.

Robert Johansson / FOTO: Bildbyrån

Matchfakta finalen i Folksam U21:
IFK Norrköping – Djurgårdens IF 2-3
Nya Parken, Norrköping

0-1 Besard Sabovic (26)
0-2 Jesper Karlström (28)
0-3 Tim Björkström (69)
1-3 Adnan Kojic (81)
2-3 Gentrit Citaku (88)

IFK Norrköping:
Andreas Vaikla;
Adnan Kojic, Marcus Falk Olander, Filip Dagerstål, Christopher Telo;
Niklas Bärkroth, Marwan Bazi, Tesfaldet Tekie, Gentrit Citaku;
Joel Enarsson, Tidjana Diawara

Djurgården:
Hampus Nilsson;
Tim Björkström, Michael Jahn, Wille Nilsson, Kevin Deeromram;
Jesper Karlström (Ludvig Brandimarti 91), Soo Yong-Yoon, Besard Sabovic, Seon-Min Moon;
Samuel Holm (Alexander Kärki 84), Amadou Jawo (Marijan Cosic 76)