Östersunds FK reser hem med en 2-0-seger från första gruppspelsmatchen i Europa League. Saman Ghoddos och Alhaji Gero gjorde målen som säkrade segern mot Zorya Luhansk.
– Allt kan hända, det visade vi idag, säger 1-0-skytten Ghoddos i Kanal 9 efter matchen.

Östersunds FK inledde Europa Leagues gruppspel med bortamatch mot ukrainska Zorya Luhansk under torsdagskvällen. Efter en mållös första halvlek gjorde ÖFK två mål i andra halvlek och tog hem segern.

Det var ont om klara målchanser under de första 45 minuterna. För Östersunds del var Ken Sema och Saman Ghoddos nära med skott i straffområdet, men båda avsluten fastnade på Zorya-spelare.

Zorya satsade på snabba omställningar, men när man väl kom till avslut så hotade man inte Aly Keita i Östersund-kassen.

Ett taktiskt flexibelt Östersund bytte från 3-4-3 till både 4-4-2 och 5-4-1 i den andra halvleken. Strax efter halvtidspausen kom Östersund till en snabb omställning och Ken Sema hittade Saman Ghoddos med en djupledsboll. Ghoddos var kylig i friläge och placerade in 1-0 lågt vid bortre stolpen i den 50:e minuten.

Fem minuter efter ledningsmålet var Zorya nära att kvittera då man kom till ett farligt läge efter en missad utspark av Keita – som dock kunde se Maksym Lunovs vänsterskott skruva sig i ribban och ut.

Inhopparen Gabriel Somi var nära att utöka Östersunds ledning två gånger om kring 69:e minuten, men båda gångerna kom hemmamålvakten Andriy Lunin ut och avstyrde.

Zorya tryckte på mer och mer men hade svårt att komma till avslut. Istället kunde en annan inhoppare, Alhaji Gero, stänga matchen på stopptid då han med en vänsterkanon dunkade upp 2-0 i bortre krysset.

– Det var jobbigt och tufft, vi visste om det. I halvtid pratade om att vi kan såra dem, säger Saman Ghoddos i Kanal 9 efter matchen, och fortsätter:

– Vi tar en match i taget, det är väldigt tuffa matcher kvar men allt kan hända, det visade vi idag.

Den andra matchen i gruppen ikväll mellan tyska Hertha Berlin och spanska Athletic Club slutade 0-0, vilket gör att Östersund för tillfället är i ensam tabelltopp.