För första gången på tre år kan Gothia Cup genomföras. 14 svenska klubbars akademier ställer upp i elitklassen Puma Trophy för P17-lag. I samband med turneringen spelas också SEF Trophy för P15-lag. Unicoach är på plats och bevakar turneringen.

Puma Trophy är en talangturnering för 17-åringar som ingår i Gothia Cup. 24 inbjudna lag (14 från Sverige och 10 från utlandet) deltar i P17-turneringen. Lagen delas in i grupper där gruppvinnaren samt de bästa tvåorna går vidare till A-slutspel. Matcherna spelas på Heden i Göteborg och på Valhalla IP ett stenkast därifrån. Finalen spelas på Gamla Ullevi.

I P15-klassen SEF Trophy ingår 32 lag, alla svenska akademier. Turneringen spelas i Göteborg parallellt med Gothia Cup. Lagen delas in i fyrlagsgrupper där de bästa går vidare till A-slutspel. Matcherna spelas på Gothia Park Academy och på Bravida Arena på Hisingen. Finalen spelas på Heden i Göteborg.

Samtliga deltagande svenska klubbar i Puma Trophy
Samtliga deltagande klubbar i SEF Trophy

Gothia Cup pågår mellan den 17 och 23 juli. Unicoach bevakar på Twitter och Instagram samt resultatuppdaterar på hemsidan.

Fakta Unicoach:
Unicoach är Svensk Elitfotbolls och Unibets långsiktiga och gemensamma satsning för att utveckla framtidens svenska elitfotboll tillsammans med 32 klubbars akademier. Genom resurser, utbildning och ledarskap skapar vi tillsammans förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling. Visionen är att tillsammans utveckla Nordens främsta akademiverksamheter för svensk elitfotbolls framtid.

Unibet går in med 15 miljoner i Unicoach. Resurserna kommer att fördelas på de 32 klubbarna i Allsvenskan och Superettan utifrån Svensk Elitfotbolls fastställda certifieringsprocess. Det övergripande målet med samarbetet är att skapa framtida elitspelare till våra elitklubbar.