Örebro SK ansluter sig i raden av klubbar som kontrakterar en egen FIFA-spelare. 18-årige Oskar Wettéus räknas som en av Sveriges tio bästa FIFA-spelare och kommer framöver att representera Örebro SK i alla FIFA-turneringar som han deltar i.
– Jag har varit en supporter till ÖSK hela mitt liv och det ska bli spännande att själv nu få representera klubben i de turneringar jag tävlar i, säger Oskar i ett pressmeddelande.

E-Sporten växer för varje år och ute i Europa finns det flertalet storklubbar med egna FIFA-spelare som representerar klubbarna i stora turneringar. Sedan tidigare har svenska lag som Jönköpings Södra, Hammarby, AIK och Örgryte IS egna FIFA-spelare och nu hakar alltså Örebro SK på.

– E-sporten är gigantisk och omsätter ensamt mer än hela musik- och filmindustrin globalt. Vi väljer att gå in i E-sporten för att vara en del av utvecklingen. Det är ett nytt område för oss och vi kommer pröva oss fram initialt. Det kan både vara ett sätt att komma i kontakt med nya ÖSK:are och på sikt också tjäna nya pengar. Det känns riktigt bra att börja jobba med Oskar som både är en av Sveriges bästa spelare och dessutom har ett stort ÖSK-hjärta, säger Simon Åström, VD för ÖSK Fotboll i pressmeddelandet.

Oskar Wettéus är just nu i förberedelser och träning inför släppet av FIFA19 som kommer i månadsskiftet september/oktober.