Det blir en repris av finalen i Svenska Cupen när IFK Göteborg och Örebro möts i finalen av årets upplaga av E-Svenskan. Detta sedan Blåvitt besegrat Hammarby och Örebro vunnit över Djurgården.
– Det kommer att bli tufft, tror jag. Det får bli vårt kontringsspel som blir det farliga vapnet, säger den spelande Örebrosupportern Kasper Bergström.

IFK Göteborg och Hammarby spelade 1-1 i sin semifinal och det hela fick avgöras på straffar. Där gick Blåvitt segrande ur striden och knep där med den första finalplatsen.
– En av turneringens absolut bästa matcher, sa kommentatorn Jesper Hussfelt efteråt.

Örebro och Djurgårdens match gick också till straffar efter att matchen slutat 1-1 efter ordinarie tid. Inför straffavgörandet sade sig Djurgården inte vara nervösa medan Örebro inte alls var bekväma i situationen. Det gick bra ändå för närkingarna som vann och nu möter IFK Göteborg i final.
– ÖSK är i final och det känns väl ändå rättvist med den här matchutvecklingen vi fick, var kommentatorn Jesper Hussfelts utlåtande.

Finalen sänds i Fotbollskanalen på fredag den 18 december. För IFK Göteborg tävlar supportern Emanuel Svanung tillsammans med spelaren Victor Edvardsen och för Örebro ställer supportern Didrik Ågren upp i par med spelaren Alhassan ”Crespo” Kamara.

Semifinaler:
IFK Göteborg – Hammarby 1-1 (Göteborg vidare efter straffar)
Djurgården – Örebro 1-1 (Örebro vidare efter straffar)

Final:
IFK Göteborg – Örebro

Fakta E-Svenskan:
E-Svenskan är tävlingen där allsvenska spelare och supportrar tävlar sida vid sida för att göra upp om titeln som allsvenskans bästa lag på FIFA. Tidigare under hösten har en uttagningsturné skett där alla allsvenska klubbar har besökts för att ta fram den bästa spelaren och den bästa supportern som tillsammans ska göra upp med de andra allsvenska lagen. Det vinnande laget får 50 000 kronor till lagets supporterförening.

Slutspel inklusive final följer du på fotbollskanalen.se