Endast fyra lag återstår. IFK Göteborg, Hammarby, Örebro eller Djurgården har alla chans att bli mästare i årets upplaga av E-Svenskan, men först återstår semifinalerna.

I den första semifinalen spelar IFK Göteborg och Hammarby. Blåvitt med spelaren Victor Edvardsson och supportern Emanuel Svanung mot Bajens Dusan Jajic och supportern Lukas Gummesson. IFK Göteborg slog i sin kvartsfinal ut de regerande mästarna BK Häcken, och Hammarby tar inte ut något i förskott.
– Nu möter vi Göteborg nu i semin, extremt bra motstånd. Så det kommer bli tufft, säger Lukas Gummesson inför drabbningen i semifinalen.

Hammarby övertygade i sin kvartsfinal mot GIF Sundsvall och får finan sig i att vara lite av favoriter.
– Det är väl berättigat menar Gummesson.

I den andra semifinalen möter Djurgården med spelaren Haris Radetinac och supportern Didrik Ågren ett Örebro med spelaren Alhassan ”Crespo” Kamara och supportern Kasper Bergström, som krossade Gefle med 5-0 i sin kvartsfinal.
– Att göra mål med mig själv, det är jättekul. Speciellt när jag fortfarande är skadad och inte kan spela. Det är bra för mig själv att se mig spela på tv, säger Kamara.

Semifinaler E-Svenskan:
IFK Göteborg – Hammarby
Djurgården – Örebro

Fakta E-Svenskan:
E-Svenskan är tävlingen där allsvenska spelare och supportrar tävlar sida vid sida för att göra upp om titeln som allsvenskans bästa lag på FIFA. Tidigare under hösten har en uttagningsturné skett där alla allsvenska klubbar har besökts för att ta fram den bästa spelaren och den bästa supportern som tillsammans ska göra upp med de andra allsvenska lagen. Det vinnande laget får 50 000 kronor till lagets supporterförening.

Slutspel inklusive final följer du på fotbollskanalen.se