Årets stora spelsläpp är här. EA SPORTS FIFA 18 är ute i butik, och som vanligt finns har spelet en svensk anknytning i form av Allsvenskan.
– I år har vi ett närmare samarbete med fem av klubbarna där vi likt tidigare år tar fram klubbspecifika versioner av spelet som går att köpa via respektive klubbs egen shop, säger Nicklas Mether, Nordic Marketing Manager på EA SPORTS.

Samtliga Allsvenskans lag och spelare finns med i FIFA 18. Malmö rankas högst av alla lagen med en teamrating på 70 medan Kim Källström har bäst overall bland spelarna på 77.

Årets FIFA-spel släpps i fem olika allsvenska club editions. Malmö FF, IFK Göteborg, Hammarby, AIK och Djurgården har alla en egen club edition som går att köpa och beställa via klubbarnas egna hemsidor.

–  Vi har även lagt ett extra fokus på att skapa kommunikation kring spelarnas ranking i spelet, vilket återkommande är ett kärt ämne att debattera om, menar Nicklas Mether.

Annat nytt i spelet den här säsongen är så kallad ”Real Player Motion Technology”, nya ”Icons” med legendarer tillgängliga för såväl PlayStation som Xbox i tre olika versioner per spelare (från tre olika delar av deras karriärer) – där bland annat Henrik Larsson finns med, samt att Alex Hunter återvänder för en ny säsong i The Journey och tar sig ut i världen.

Topplistor FIFA 18:
Total lag:
Malmö FF 70
Djurgården 67
AIK 67
Elfsborg 67
BK Häcken 67

Total spelare:
Kim Källström, Djurgården 77
Jonas Olsson, Djurgården 76
Rasmus Elm, Kalmar FF 75
Chinedu Obasi, AIK 74
Anders Christiansen, Malmö FF 74