Årets stora spelsläpp är här. EA SPORTS FIFA 19 är i slutet av september ute i butik, och som vanligt har spelet en svensk anknytning i form av Allsvenskan. Nytt för i år är att Östersunds FK tillkommit med en egen edition.
– I år har vi ett närmare samarbete med sex av klubbarna där vi likt tidigare år tar fram klubbspecifika versioner av spelet som går att köpa via respektive klubbs egen shop, säger Nicklas Mether, Nordic Marketing & Communications Manager på EA SPORTS. 

Samtliga Allsvenskans lag och spelare finns med i FIFA 19. Malmö rankas högst av alla lagen med en teamrating på 72 i liveformatet. Högsta overall för en spelare är 73 och det har hela åtta stycken spelare.

 – Rättighetsmässigt är en av de stora grejerna i år att Champions League och Europa League, där bland annat Malmö FF ingår, finns med i spelet vilket genomsyrar spelet på en massa olika sätt, säger Nicklas Mether.

 IFK Göteborg har släppt sin egen club edition av spelet i några år nu.
– Det är bra för oss. Det är ett jättebra och viktigt tillfälle för oss att nå en yngre målgrupp. Samtidigt lanserar vi IFK Göteborg och våra spelare i samarbete med ett starkt varumärke, säger Joakim Fjällgård, Marknadsansvarig för varumärke och merchandise i IFK Göteborg och fortsätter.

– Vi aktiverar oss löpande under året med FIFA men det är klart att det blir extra mycket i samband med spelsläppet. Vi har förhandsbokning av spelet och utlottning av matchtröjor. Vi har också ett lanseringsevent i butik där vi tar med a-lagsspelarna som får spela matcher mot besökarna. Det är även uppskattat av spelarna. De gillar ju FIFA och spelar mycket själv och jämför sig gärna internt mot varandra.

Årets FIFA-spel släpps i sex olika allsvenska club editions. Malmö FF, IFK Göteborg, Hammarby, AIK, Djurgården och Östersunds FK har alla en egen club edition som går att köpa och beställa via klubbarnas egna hemsidor.

Högst rankade allsvenska spelare med en overall på 73:
Per Karlsson, AIK
Tarik Elyounoussi, AIK
Kristoffer Olsson, AIK
Erik Johansson, Djurgårdens IF
Anders Christiansen, Malmö FF
Rasmus Bengtsson, Malmö FF
Markus Rosenberg, Malmö FF
Oscar Lewicki, Malmö FF