DreamHack Sports Games (DHSG), ett varumärke tillhörande ESL FACEIT Group (EFG), och Svensk Elitfotboll (SEF) är glada över att ta slutspelet för den femte säsongen av eAllsvenskan till Göteborg, hemstad för de regerande mästarna, IFK Göteborg. De åtta främsta klubbarna I eAllsvenskan gör upp om mästartiteln och prispotten på 120 000 kronor.

Göteborg & Co, turist, kultur- och eventbolaget för Göteborgs stad, är spända över att stå som värd för slutspelet som tar plats mitt i centrum i Nordstan, det populäraste shoppingcentret i Sverige. På denna plats kommer vem som helst i Göteborg att kunna uppleva några av de främsta Svenska EA SPORTS FIFA 23-spelarna göra upp om titeln och prispotten på 120.000 kronor.

Från det att den femte säsongen av eAllsvenskan drog igång i början av november har 13 klubbar tävlat i tre online- och ett offlineevent. AIK, Malmö FF, Hammarby IF och IFK Göteborg har redan kvalificerat sig för slutspel, men vilka som tar de återstående fyra platser ska det fortsatt spelas om. Vem som tar två av dessa platser avgörs nu på lördag 11 mars i säsongens femte event, efterföljande två kommer sedan koras i Playoff den 4 april. Följ tävlingarna live via TwitchYouTube och TikTok.

DHSG och SEF har teamat upp med Göteborg & Co och Nordstan för att skapa ett event som visar upp några av de främsta EA SPORTS FIFA 23-spelarna I Sverige, och påvisar potentialen för esporten mitt i hjärtat av Göteborg.

Det eAllsvenska slutspelet avgörs lördag 6 maj 2023 med början 16.00, live från Nordstan i Göteborg, och kommer att streamas på TwitchYouTube och TikTok

Häng med i allt som händer i ligan via @eAllsvenskan på FacebookTwitterInstagram och TikTok och kolla in eallsvenskan.gg.

Summering:

  • Slutspelet i eAllsvenskan avgörs lördag 6 maj, 2023, i shoppingcentret Nordstan i Göteborg.
  • I slutspelet gör åtta av eAllsvenskans klubbar upp om mästartiteln och en total prispott på 120.000 kronor.
  • IFK Göteborg är regerande mästare
  • AIK, Malmö FF, Hammarby IF och IFK Göteborg har redan kvalificerat sig till slutspelet

De återstående fyra klubbarna kommer att tas fram i de nästkommande två onlineeventen