Det blev en kort sejour för IF Elfsborg i årets UEFA Youth League. Danska FC Midtjylland blev för svåra och vann dubbelmötet med totalt 3-1. I den avslutande returen i Danmark vann FC Midtjylland med 1-0.

De nyblivna svenska mästarna i P19 Allsvenskan mäktade inte med danska mästarlaget FC Midtjylland. Det blev förlust med 2-1 i Borås för tre veckor sedan och i returen i Danmark skrevs förlustsiffran till 1-0. Totalt går FC Midtjylland vidare med 3-1.

Svenskarna gjorde en bra returmatch men hade behövt minst två mål på bortaplan för att kunna gå vidare i turneringen. 0-0 stod sig länge och väl och chansen levde för Elfsborg, men när Oliver Sörensen Jensen gjorde 1-0 för Midtjylland i den 82:a minuten så var det tack och godnatt för Boråslaget.

Elfsborg får inom kort en chans till revansch på Midtjylland. Båda lagen är nämligen klara för vinterns Skandinaviska Mästerskapen för P18-lag i Prioritet Serneke Arena. Matcherna spelas under en helg i november och en helg i december.

Nästa år representerar Hammarby IF Sverige i UEFA Youth League. Detta tack vare titeln i P17 Allsvenskan.

UEFA Youth League:
64 lag deltar i turneringen. 32 lag i Champions League Path dit P19-lagen kvalificerar sig tack vare att klubben A-lag kvalificerar sig till Champions League, och 32 lag i Domestic Champions Path, dit man i Sverige kvalificerar sig genom att vinna den inhemska P17-serien föregående säsong.

I Champions League Path spelar lagen parallellt med den ordinarie Champions League medan lagen i Domestic Champions Path spelar som en cup där lagen möts i dubbelmöten.

De båda olika delarna av UEFA Youth League slås ihop från och med åttondelsfinalerna och spelas sedan som ett vanligt slutspel.

FC Porto är regerande mästare efter seger i finalen mot Chelsea.