Elfsborgs U19-lag spelade 0-0 hemma mot Serbiska FK Rad i en, på slutet, dramatisk match i UEFA Youth League och avancerar därmed till playoff om en plats i åttondelsfinal i turneringen.
– Det är så stort, så stort, säger Tony Lundqvist, Sportchef Ungdom i Elfsborg.

Segern med 1-0 på bortaplan i Serbien skulle visa sig bli avgörande för Elfsborg. Serberna pressade på bra på Borås Arena och känslan var att det hade kunnat sluta hur som helst mellan två jämnbra lag. Elfsborgs målvakt David Olsson gjorde några högklassiga räddningar och blev något av en matchhjälte för Boråslaget. Å andra sidan skapade Elfsborg mycket framåt och såväl Oscar Iglicar Berntsson som Arian Kabashi hade fina lägen att avgöra för hemmalaget.

FK Rad pressade på i slutet av matchen och hade bland annat ett skott i stolpen, men matchen slutar 0-0 och Elfsborg går vidare med totalt 1-0.
– Nu väntar ett playoffmöte mot en grupptvåa från Champions League Path, som avgörs i en enda match. Vi får hemmaplan i och med att vi kommer från spel i Domestic Champions Path, säger Tony Lundqvist.

För Malmös del så blev det förlust hemma mot PSG i samma turnerings Champions League Path. Sista matchen borta mot Real Madrid blir därmed betydelselös för utgången av gruppen då Malmö är utan chans att gå vidare.

Gruppettorna från Champions League Path går direkt till åttondelsfinal medan tvåorna spelar playoff mot lag från Elfsborgs del av turneringen. Playoffmötena lottas i Nyon, Schweiz, den 14 december och matcherna spelas 9-10 februari 2016. Vinner Elfsborg sitt playoff väntar ännu en hemmamatch, som avgörs i ett enda möte, i åttondelsfinalen.

Tänkbara motståndare i playoff just nu är spanska lag som Real Madrid, Sevilla, Valencia eller Atlético Madrid, men sista rundan i gruppspelet kan förändra mycket.

UEFA Youth League:
Domestic Champions Path:
Elfsborg – Stjarnan 2-0
Stjarnan – Elfsborg 1-0

FK Rad – Elfsborg 0-1
Elfsborg – FK Rad 0-0

Champions League Path:
PSG – Malmö 0-0
Malmö – Real Madrid 1-0
Malmö – Shaktar Donetsk 5-5

Shakthar Donetsk – Malmö 3-1
Malmö – PSG 0-3
Real Madrid – Malmö 8/12

9-10 feb Playoff 1:1
22-23 feb Åttondelsfinal 1:1
8-9 mars kvartsfinal 1:1

15 april (Nyon) Semifinal 1:1
18 april (Nyon) Final 1:1

Robert Johansson / FOTO: Bildbyrån