Elkjøp Nordic AS tar klivet in som officiell partner till eAllsvenskan via varumärket Elgiganten. Det treåriga avtalet tecknas tillsammans med DreamHack Sports Games, där traditionell sport möter esport. 

– Vi är väldigt glada över att få Elgiganten med på resan till att ta eAllsvenskan till nästa nivå, och ser fram emot vårt samarbete de kommande åren, säger Nicklas Mether, Projektledare för eAllsvenskan hos SEF.

Den tredje säsongen av eAllsvenskan startar imorgon, tisdag 30 mars, med 17 deltagande klubbar. Under hela våren kommer sändningarna kunna följas på tisdagar och onsdagar mellan 15.30-20.00 via på eAllsvenskans YouTube och Twitch.

Elkjøp Nordic AS var sedan tidigare partner med danska eSuperliga och DreamHack Sports Games, och det nya treåriga avtalet gäller för bägge två ligor. 

– Vi ser det som ett riktigt starkt bevis på produkten när ett varumärke som Elgiganten inte bara väljer att förlänga sitt partnerskap med eSuperliga, utan även väljer att addera eAllsvenskan till samarbetet. Detta partnerskap ger våra fans unikt innehåll och erbjuder dem fantastiska priser i tävlingar under säsongen på våra sociala kanaler, säger Scott Steedman, COO för DreamHack Sports Games.

– Vi är stolta över att vi kan spela en liten roll i att hjälpa till att växa den här fantastiska produkten i Sverige och kan inte vänta på att få se alla talangfulla spelare! Det här är ännu ett exempel på vårt långsiktiga engagemang i den nordiska gaming- och esportcommunityn, säger Roger Kyng, Senior Product and Business Development Manager, Gaming, Elkjøp Nordic.

Svensk Elitfotboll och DreamHack Sports Games tecknade i februari ett nytt långsiktigt samarbete som inletts nu under våren 2021.

eAllsvenskan:
eAllsvenskan har avgjorts i två säsonger. 2019 blev Malmö FF mästare och 2020 vann Örgryte IS turneringen. Totalt har 17 av 32 svenska elitklubbar ett esportlag nu denna tredje säsong.