Elitdomareklubben i Fotboll (EDK) startar en auktion till förmån för Musikhjälpen, i år med temat Alla har rätt att funka olika. Auktionen går ut på att till högstbjudande låta ett barn på mellan 6 år och 10 år få vara med domarteamet från samling på hotellet eller arenan till uppsnacket i omklädningsrummet, vara med under uppvärmningen för att därefter få se matchen tillsammans med en förälder.

Efter matchen får barnet åter komma ner från läktaren och vara med under eftersnacket i omklädningsrummet. Auktionen kan följas på Tradera, vilket är Musikhjälpens samarbetssida för årets auktioner.

I samband med att EDK startar denna auktion vill man även utmana de Allsvenska klubbarna för såväl herrar som damer att starta motsvarande auktion och låta ett barn vara med bakom kulisserna inför en av deras hemmamatcher under 2019. EDK utmanar även Sveriges Elitdamdomare (SEDD) att starta en motsvarande kampanj.

EDK vill med initiativet vara med och bidra till att Fotbollens domare och klubbar tillsammans gör en insats till årets Musikhjälpen, Alla har rätt att funka olika.