Håkan Ericsons U21-landslag med den absoluta majoriteten spelare från Svenska Spel Tipselit lottades att möta Polen, Slovakien och England i EM-slutspelet nästa sommar.
– Det är tuffa grupper överhuvudtaget när man måste vinna gruppen. Men det är klart när man tittar på de andra så fanns det i varje fall någon som kändes ännu mer tuff, säger Håkan Ericson till SvFF.

I det senaste U21-EM-slutspelet som Sverige vann kom 20 av 23 spelare från Svenska Spel Tipselit och när Sverige kvalificerade sig till nästa års slutspel så var samtliga i truppen före detta Tipselitspelare. Hur många som kommer från svensk fotbolls akademinätverk nästa sommar återstår att se men det är rimligt att anta att den stora massan härstammar från Svenska Spel Tipselit.

Sverige som kom före både Spanien och Kroatien i kvalet till EM får i U21-EM möta England, Slovakien och värdlandet Polen. Om det säger Håkan Ericson följande till SvFF:s hemsida.
– Det är fantastiskt roligt att möta ett värdland (Polen). England är alltid speciellt för Sverige att möta. Slovakien kan vi inte så mycket om – än så länge.

U21-EM i Polen spelas mellan 16-30 juni. Samtliga gruppettor samt den bästa tvåan går vidare från gruppen till semifinal.

 Sveriges matcher:
16 juni Polen
19 juni England
22 juni Slovakien

Fakta Svenska Spel Tipselit:
Svenska Spel Tipselit är ett mer än 20-årigt samarbetsprojekt mellan Föreningen Svensk Elitfotboll, Elitfotboll Dam, Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel, fotbollens huvudsponsor, med syfte att utveckla svensk elitfotboll. Detta görs genom målmedveten satsning på unga talanger.

Läs mer på tipselit.se