Allsvenskan och Superettan producerade tillsammans 489 mål med den nya officiella ligabollen under våren. Många riktigt vackra.
– Vi har sett en del fina mål under säsongen och bollen betyder mycket, säger Niclas Eliasson, som själv gjorde ett vackert mål med sitt IFK Norrköping inför sommaruppehållet.

Eliassons mål mot IFK Göteborg blev något av grädden på moset för mittfältaren, som samtidigt också utsågs till Månadens spelare i Allsvenskan. Eliasson toppar allsvenskans passningsliga, och Norrköpingsspelaren är mycket nöjd med ligabollen så här långt.

– Jag trivs mycket bra med de nya bollarna, de är riktigt bra. Jag gillar den jättemycket och man kan få ett bra tillslag.

En annan spelare som också utsetts till Månadens spelare är IK Sirius Kingsley Sarfo. Även han är nöjd med den nya bollen.

– Ja, den är really nice. Bollen ger bra kontroll och den är lätt att passa med. När du träffar bollen så känns den bekväm, menar Sarfo.

Totalt har det gjorts 489 mål med bollen i de båda högsta serierna. Allsvenskan stannade på 236 mål innan sommaruppehållet. Ett snitt på 2.5 mål per match. Superettan spelar vidare, och där har det just nu gjorts 253 mål. Snittet inför den elfte omgången låg på 2.9 mål per match, en höjning mot fjolårets snitt på 2.4 mål.

Fakta Ligabollen:
Den officiella ligabollen kommer att användas av samtliga lag i Allsvenskan och Superettan från och med säsongen 2017. Bollen tillverkas och levereras av SELECT. SELECT tillhandahåller sedan tidigare officiella ligabollar till fem andra Europeiska ligor, bland annat Danska Alka Superliga sedan 2015, Belgiska Jupiter League sedan 2010 och till holländska Eredivise, under namnet Derbystar, sedan 2006.