Det är som vanligt en jämn och oviss Superettan som väntar. I alla fall om man ska tro förhandssnacket. Ett enda lag sticker ut när externa på Upptaktsträffen tippar serien, sedan kan det gå hur som helst.
– Det är en jämn serie med många erfarna klubbar. Det är tolv klubbar som varit i Allsvenskan någon gång, säger TV4:s expert Anders Andersson.

Konferencier Anders Andersson var tillsammans med sin kollega från TV4, Jesper Hussfelt, förväntansfulla inför den kommande säsongen av den näst högsta serien, som enligt dem blivit bättre och bättre varje år.
– Det finns profiler, det är anrika klubbar. Superettan har blivit att räkna med, menar Andersson.

Klubben som tippas vara överlägsen är Dalkurd. Borlängeklubben har utvecklats snabbt gör endast sin andra säsong i Superettan och axlar gärna favoritskapet. Siktet är inställt på Allsvenskan.
– Vi har haft ett första år på elitnivå och det visar att vi klarar av det innan, säger tränaren Poya Asbaghi.

– Dalkurd är på många sätt en mindre klubb än Malmö FF, AIK och Djurgården vad gäller tryck. Men på många sätt är trycket internt i Dalkurd också lika stort. Vi kom femma som nykomling i Superettan förra året och ändå är klubben inte nöjd. I år gör vi vårt andra år i elitfotbollen. Vi är favoriter, och klubben kan hantera det. Vi vill vara det.

”Kurdernas landslag” som Dalkurd också kallas förväntas främst att tampas med ex allsvenska Helsingborg och Gefle om en plats i Allsvenskan. Att Dalkurd har chans att dra det längsta strået förklarar tränare Asbaghi med att laget är starkare än förra året och nu också vet vad som krävs för att gå upp.
– Vårt mittfält känns mer komplett än förra året. Vi kommer göra fler mål och på flera olika sätt.

Hos nyligen degraderade Gefle är målsättningen att gå upp, men inte för snabbt. Klubben vill bygga ett nytt lag från grunden så att laget är redo att hänga kvar i Allsvenskan när de går upp igen.
– Gefle ska tillbaka när Gefle är redo att komma tillbaka. När det är så får vi se. Vi befinner oss i ett spännande läge för klubben men framtiden ser bra ut tycker jag, säger Gefles tränare Thomas Andersson.

– Det tar ett tag att sätta ihop ett nytt lag, fyller spelaren Jesper Florén i. Det är klart att man vill upp men vi har sett mer kortsiktiga mål. Vi har många nya spelare och många nya positioner.

Nyligen uppflyttade Norrby är elitklubb två i Borås bakom Elfsborg, och tippas få svårt att hänga kvar i serien. Men Norrby tror de kan överraska.
– Det är väl ganska solklart att alla tippar att vi ska bli bland de sista klubbarna. Vi kan köpa det men man kommer att se att vi är lite mer att räkna med än så. Vi har en fantastisk moral. Många är fostrade i Elfsborgs ungdomsakademi där vi fått en bra skolning. Vi är taktisk kunniga, säger Marcus Översjö, spelare i Norrby.

Superettan drar igång på lördag den 1 april när Helsingborg tar emot Trelleborg hemma på Olympia.