Det är med stor sorg i hjärtat vi nu fått beskedet att Klas Ingesson har lämnat oss. Efter en lång tids sjukdom i cancer och sviterna därefter, har nu Klas avslutat den sista kampen. En kamp där han, precis som i sin övriga livsgärning, kämpade helhjärtat in i det sista och gav sitt yttersta för allt och alla. Våra tankar går först och främst till Klas familj och vänner, men även till IF Elfsborg och hela det övriga fotbollssverige.

Svensk Elitfotboll kommer att visa sin aktning och sorg via en manifestation  i den avslutande omgången av Allsvenskan och Superettan, där matcherna kommer att inledas med en tyst minut för att hylla Klas Ingessons minne, samt att spelarna kommer bära sorgeband.

Vi kommer aldrig glömma hans enorma kämparglöd på och utanför plan och Klas Ingesson kommer alltid att förbli en hjälte i våra hjärtan; som spelare, som ledare men först och främst som en fantastisk människa. En stor profil har lämnat oss, men minnet av hans fantastiska gärningar lever för evigt kvar i våra minnen.

Vila i Frid – Svensk Elitfotboll