Svensk Elitfotbolls Generalsekreterare Johan Lindvall har passerat sitt första halvår på jobbet. Här berättar han om sin första tid inom elitfotbollen, kontakten med klubbarna och om tjänsten motsvarat förväntningarna.
– Jag trodde det skulle vara fantastiskt kul och det är bättre än så, säger Johan Lindvall.

Johan Lindvall efterträdde i maj Mats Enquist som Generalsekreterare för Svensk Elitfotboll. Under Mats elva år växte ligaorganisationen enormt mycket samtidigt som klubbarna ute i landet professionaliserades i en mycket högre utsträckning än innan. Sedan i våras är det dags för Johan Lindvall att låta Svensk Elitfotboll ta nästa steg in i framtiden.

I en intervju summerar Johan sina intryck efter ett drygt halvår med SEF-stafettpinnen i handen. Under den första tiden har Johan hunnit bekanta sig med alla på SEF-kontoret men också hunnit med att besöka 28 av 32 klubbar på plats på deras anläggningar ute i landet. Dessutom har det blivit en hel del arenabesök och även media.

– Det känns faktiskt som att jag har jobbat längre än ett halvår. Det har hänt oerhört mycket på den tiden jag har varit här. Två veckor in på jobbet fick vi en derbyskandal på Tele2 mellan Djurgården och AIK som har präglat mig ganska mycket sedan dess faktiskt, och min arbetsvardag. Det har varit mycket diskussioner om ordningsstörningar, menar Johan Lindvall.

– Jag har även sett mycket positiv livefotboll, mer än någonsin. Jag tycker det är så otroligt roligt att jobba med det här.

Att jobba som generalsekreterare i Svensk Elitfotboll är komplext. Det är en enorm bredd i frågorna som finns på bordet.

– Det är en sådan bredd i det här uppdraget. Mer än jag trodde det skulle vara. Men jag gillar det, att kasta mig mellan högt och lågt om man får uttrycka det så.

Johan Lindvall är mitt inne i att sätta sin prägel på Svensk Elitfotboll vilket just nu innebär ett nytt strategiarbete.

– Vi har haft en enormt positiv utveckling de senaste tio åren under Mats (Enquist) ledning. Men vad fokuserar vi på framåt, för att vara fortsatt framgångsrika? Hur tar vi ett nytt steg, en ny inriktning som känns energigivande och fräsch och som tar hänsyn till allt som händer i omvärlden? Det är det här med bredden i frågorna igen. Kontakten med supportrarna, kontakten med klubbarna, med kollegorna, med polisen, med politiken. Det är så många inblandade intressenter i fotbollen. Jag visste att fotbollen har ett väldigt starkt genomslag men att det skulle vara på det här sättet hade jag nog inte trott.

– Vi måste ta vår del i ansvaret att utveckla svensk elitfotboll.

Framöver väntar en omorganisation för Svensk Elitfotboll där bland annat en kommersiellt chef ska anställas. Hör Johan berätta om det och ta del av hela intervjun på Fotboll Play eller i spelaren ovan.