Revisions- och rådgivningsföretaget EY blir ny samarbetspartner till Svensk Elitfotboll. EY som nyligen släppt den ekonomiska rapporten för Allsvenskan och kartlagt elitfotbollens samhällsnytta kommer i framtiden också att vara engagerade i olika ligainitiativ för hållbar affärsutveckling på både klubb som liganivå.
– Det känns väldigt bra och vi gläds mycket åt att inkludera EY som samarbetspartner till oss, säger Jan Karlsson, Försäljnings- och marknadsdirektör på Svensk Elitfotboll.

EY gör varje år den ekonomiska rapporten ”Hur mår svensk elitfotboll” och har under vintern och våren figurerat runt elitfotbollens satsningar inom samhällsengagemang, där EY också gjort en kartläggning över elitfotbollens samhällsnytta. Från och med nu utökas samarbetet till att EY också ska bistå Svensk Elitfotboll och dess ligor Allsvenskan och Superettan med kompetens och insikter inom hållbar affärsutveckling och affärsledning.

– Vi erhåller via samarbetet med EY en mycket kompetent och framåtlutad sparringpartner inom prioriterade delar av vår framtida verksamhetsutveckling, säger Jan Karlsson.

– Vi ser att många klubbar inom svensk elitfotboll gör en enorm insats för att skapa ett bättre samhälle. Vår erfarenhet från näringslivet innebär att vi kan bidra med mätbara värden i många olika typer av projekt inom Svensk Elitfotboll. En modern idrottsverksamhet kräver en effektiv affärsstyrning. säger Carlos Esterling och Mikael Bergsten, partners på EY.

Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll säger att det är angeläget att visa vad fotbollen faktiskt bidrar med till samhället.
– Elitfotbollen är en viktig del av samhället, och det är nödvändigt för oss att visa vad vi bidrar med, vilken nytta vi skapar och vilket samhällsansvar  vi faktiskt tar. Vi vet det, men vi måste bli bättre på att förklara för alla vad de kanske inte ser vid sidan av de stora evenemangen, menar Mats Enquist.

Calle Stjerna, Varumärkesstrateg Svensk Elitfotboll, Carlos Esterling Revisor och Partner EY, Mats Enquist, Generalsekreterare Svensk Elitfotboll, Jesper Almström, Sverigechef EY, Jan Karlsson, Försäljnings- och Marknadsdirektör Svensk Elitfotboll och Mikael Bergsten, Revisor och Partner EY

Calle Stjerna, Varumärkesstrateg Svensk Elitfotboll, Carlos Esterling Revisor och Partner EY, Mats Enquist, Generalsekreterare Svensk Elitfotboll, Jesper Almström, Sverigechef EY, Jan Karlsson, Försäljnings- och Marknadsdirektör Svensk Elitfotboll och Mikael Bergsten, Revisor och Partner EY

För ytterligare information om samarbetet kontakta:
Svensk Elitfotboll
Mats Enquist, Generalsekreterare
mats.enquist@svenskelitfotboll.se, 070-593 77 71

Jan Karlsson, Försäljnings- och marknadsdirektör
jan.karlsson@svenskelitfotboll.se, 070-525 88 44

EY
Jesper Almström, Sverigechef
jesper.almstrom@se.ey.com, 08 – 520 593 99

 Mikael Bergsten, Auktoriserad Redovisningskonsult och partner
mikael.bergsten@se.ey.com, 070-348 71 03

 Carlos Esterling, Auktoriserad Revisor och partner
carlos.esterling@se.ey.com, 070-318 91 97